Vállalati vezetők felelősségbiztosítása

 

2014. március 15-ével életbe lépett az új Polgári Törvénykönyv, melynek szabályozása, a korábbiaknál részletesebben terjed ki a cégvezetők felelősség vállalására, ami a cég vezetését érinti.

Ennek alapján a cég által okozott károkért, ezen túl a vállalatvezető és a vezető tisztségviselők is saját vagyonukkal felelnek.

Az új törvény értelmében a jövőben az ügyvezető és a vezető tisztségviselők saját vagyonát is végrehajtás alá lehet vonni, amennyiben az általuk vezetett vállalkozás, alkalmazottnak, vagy beszállítónak, vagy bármely másik félnek kárt okoz.
Az új törvény módot arra, hogy a károsult harmadik fél – mint munkavállaló, hitelező, vagy beszállító ne csak a társaság felé élhessen kártérítési igénnyel, hanem közvetlenül a vezető tisztségviselő, ügyvezető felé is.

A biztosító társaságok vezetői felelősségbiztosítási ajánlataikkal segítik ilyen esetben az érintetteket a keletkezett kár megtérítésére. A legkézenfekvőbb és leginkább biztonságot nyújtó felelősség biztosítás a D&O azaz a- Directors and Officers felelősségbiztosítás – mert e konstrukció adhatja legmegbízhatóbb és megnyugtatóbb biztonságot a felmerülő követelések esetén, legyenek azok akár jogosak, vagy jogtalanok.

Ez a felelősség biztosítási módozat a harmadik fél kártérítési igényén kívül a saját vállalat részéről benyújtott kárigények esetén is védelmet nyújt.

A D&O Felelősségbiztosítás, ügyvezetőre, vezető tisztségviselőre vonatkozóan mikro -, kis – és középvállalkozás tekintetében egyformán megköthető.
A D&O biztosítás az okozott kárösszegek megtérítésén felül védelmet biztosít az alábbiakra:

– jogvédelemre (ügyvédi költségek)
– jó hírnév megsértése estén (perköltség)
– hatósági vizsgálatok költségére
– felügyeleti szervek, vagy hatóságok által kiszabott büntetések költségére
– büntető eljárás során felmerülő ügyvédi és perköltségre

Ez a biztosítási módozat egy olyan hátteret ad a cégvezetőknek és a vezető tisztségviselőknek, melyet kár esetén, szabadon fel tudnak használni a károk megtérítésére és a jogvédelemre is.

E

Írjon nekünk:


  • Elolvastam, es elfogadom az adatvedelmi nyilatkozatot. Az Ön jelenleg megadott adatait az Önnel való kapcsolatfelvételhez használjuk. Az Ön nevét es e-mail címét adatbázisunkban tároljuk, de harmadik személy részére nem adjuk át.
E

Hívjon minket:

+36 1 453 0303 / +36 30 933 4292