Utasbiztosítás

Az utasbiztosítás jelentősége

Indulás előtt ne felejtse el megkötni utasbiztosítását, mely biztonságot nyújt Önnek, ha egyedül vagy családdal esetleg csoporttal utazik, és akkor is, ha a munkája külföldre szólítja.
Akkor is érdemes az utasbiztosítást megkötni, ha Ön vagy gyermeke külföldön tanul. Az utasbiztosítás biztonságot nyújt Önnek külföldi utazásai során bekövetkező balesetekre, betegségre, poggyászkárra. Szükség esetén jogvédelmi szolgáltatást vehet igénybe, illetve 24 órás magyar nyelvű segélyszolgálattal áll az Ön rendelkezésére a biztosító társaság. A biztosítók termékei csoportosíthatók egészségügyi segítségnyújtás és sürgősségi esetekre szóló betegbiztosításra, baleset biztosításra, poggyászbiztosításra, jogvédelemre, felelősségbiztosításra, további utazási segítségnyújtásra (például: beteglátogatás, hozzátartozó szállásköltségeinek fedezete, tolmácsszolgáltatás, pénzsegély közvetítés stb.), gépjármű segítségnyújtásra.

Mikor ajánlott utasbiztosítást kötni?

– nyaraláshoz,
– rövidebb kint tartózkodáshoz
– téli sportokhoz
– extrém sportokhoz
– rövid rendszeres kint tartózkodáshoz
– 90 napot meghaladó kint tartartózkodáshoz

Milyen szolgáltatást nyújtanak az utasbiztosítások?
 • 24 órás magyar nyelvű segélyszolgáltatás
 • kezelési költség betegség és baleset estén
 • beteg hazaszállítása
 • baleseti halál
 • baleseti rokkantság
 • poggyászbiztosítás,(műszaki cikkek, sportfelszerelés)
 • holttest hazaszállítás
 • fogászati költség
 • baleset korházi költség
 • mentés, kutatás kimentés
 • beteglátogatás
 • betegszállítás
 • jogvédelem, óvadék, ügyvédi költség
 • felelősségbiztosítás
 • tolmácsszolgáltatás
 • úti okmányok pótlása
Mire kell figyelnünk biztosítás kötéskor?

A biztosítók utasbiztosítási csomagokat állítanak össze. Ebből kell kiválasztanunk, hogy melyik csomag által nyújtott fedezet felel meg legjobban az általunk elvárt szolgáltatásnak, és persze azt is jó tudnunk, hogy a cél országban mekkora a betegellátás költsége.
Európán kívül érdemes mindig a magasabb biztosítási összegű csomagot választani, mert itt szükség van a magasabb biztosítási limitekre. A biztosító társaságok olyan módon alakították ki biztosítási csomagjaikat, hogy azok figyelembe veszik milyen utazáson vesz részt az utazó. Ilyen például, a városlátogatás, a tengerparti utazás a síelés, hegymászás, az extrém sportok, az üzleti út, a külföldi fizikai munkavégzés, a tanulás.
A biztosító társaságok bizonyos életkor fölött nem, vagy korlátozásokkal kötnek utazási biztosítást.

A biztosítás díjszámításánál a biztosító társaságok felteszik a kérdést, hogy milyen közlekedési eszközzel kívánunk utazni. Amennyiben az utazás gépjárművel történik, a járműre külön lehet az utazás időtartamára biztosítást kötni. Ilyenkor fontos figyelembe venni a jármű korát, illetve a biztosítás területi hatályát. A biztosító társaságok általában közlekedési baleset, vagy műszaki meghibásodás okán menet képtelenné vált jármű mentésében tudnak segítséget nyújtani. A jármű biztosítása általában szervizbe és/vagy hazaszállítást, helyszíni javítást, gépjárműben utazók továbbutazását, visszautazását, bérautó kölcsönzést tartalmaz.
Az utasbiztosítás határozott időre szóló biztosítás, ezért nélkülözhetetlen, hogy a biztosítás díja utazás előtt meg legyen fizetve.
Az utazás biztosítás tekintetében is létezik kármegelőzési és kárenyhítési kötelezettség a biztosítók részéről. A biztosító mentesül a szolgáltatás teljesítése alól, ha bizonyítja, hogy a biztosítási esemény a szerződő/biztosított hibájából, jogellenes, szándékos, vagy súlyos gondatlan magatartása miatt következett be, illetve nem tettek eleget a kármegelőzési és kárenyhítési kötelezettségüknek.
Minden alkalommal fontos a biztosítási feltételek alapos áttanulmányozása biztosítás kötés előtt, hiszen a kínált fedezetek, kizárások és egyéb feltételek biztosítónként eltérőek lehetnek, a szerződő/biztosított számára betartandó kötelmeket tartalmazhatnak.

Storno biztosítás

A storno biztosítás egy olyan biztosítási módozat, mely az utazás képtelenség bekövetkezésére ad fedezetet. Általában utazásképtelenségnek minősül, ha a tervezett utazási szolgáltatást, melyre a sztornó biztosítás vonatkozik, előzmények nélkül bekövetkező váratlan esemény miatt, nem tudják igénybe venni. Váratlan eseménynek minősülhet:
• tűz, elemi kár, bűncselekmény bekövetkezése
• az utas munkaviszonya önhibáján kívül megszűnik
• betegség
• halál
• terhesség, ahol orvosilag ellenjavallottá válik az utazás
• egyik házastárs által a másik házastárs ellen a kockázatviselés időtartama alatt indított házassági per
• érettségi vizsgán történő bukás, és a pótvizsga az utazás kezdetéig, vagy azt követő egy hónapig esedékes
• bármely hatóság, vagy bíróság a kockázatviselés időtartama alatt tanúként írásban megidézi olyan időpontra, ami az utazás időpontja alatt lenne esedékes és a hatóság/bíróság az utazást mulasztási okként nem fogadja el
A storno biztosítás tartalmaz útmegszakítási szolgáltatást is, indokolt esetekre.(pl. betegség, halál)

Éves bérlet

A biztosító társaságok a gyakran utazó ügyfeleik számára lehetővé teszik, hogy éves bérletet váltsanak. Ez a szolgáltatás azoknak szól, akik az év folyamán, előre tervezetten, rendszeresen rövidebb időt töltenek külföldi országokban. Ilyenkor nem kell minden alkalommal biztosítást kötni, elég ezt egyszer, év elején megtenni, és az éves bérlet biztosítás, biztosítási fedezetet nyújt az év folyamán történő utazásokra.

Mit kell tennünk, ha külföldön káresemény szenvedünk?

Minden biztosító társaság gondosan odafigyel arra, hogy megfelelő segítséget tudjon nyújtani ügyfelei számára a nap 24 órájában. A segítséget a segélyhívó szám tárcsázásával tudják az ügyfelek elérni, mely a kötvényen jól látható helyen található. Fontos, hogy ezt a telefonszámot az utazás ideje alatt mindig elérhető helyen tartsák!
Abban az esetben, ha a külföldön igénybe vett szolgáltatáshoz dokumentumok, számlák tartoznak, azokat meg kell őrizni és a kárrendezés során a biztosító felé be kell nyújtani.

Jelenleg weboldalunkon utasbiztosítást nem lehet kötni, ilyen irányú igény esetén keresse munkatársainkat a kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségeken!

E

Írjon nekünk:


 • Elolvastam, es elfogadom az adatvedelmi nyilatkozatot. Az Ön jelenleg megadott adatait az Önnel való kapcsolatfelvételhez használjuk. Az Ön nevét es e-mail címét adatbázisunkban tároljuk, de harmadik személy részére nem adjuk át.
E

Hívjon minket:

+36 1 453 0303 / +36 30 933 4292

Tájékoztatjuk, hogy weboldalunk jelenleg fejlesztés alatt áll, átmenetileg on-line díjszámítási lehetőséget nem tudunk biztosítani weoldalunkon, de állunk szíves rendelkezésére telefon, személyesen, vagy e-mail-en történő megkeres esetén. Megértését köszönjük!