Lakóközösség biztosítás

 

Mit foglal magába a lakóközösség biztosítás?

Társasházak, lakóparkok, lakásszövetkezetek számára az épület egészére nyújt biztosítási fedezetet a pincétől a tetőig, beleértve az épület összes falazatát, födémét, beépített épülettartozékokat, épületgépészeti részeket. Néhány biztosító társaságnál a lakóközösség döntése szerint megköthető az épület egészére, vagy közös, illetve szövetkezeti tulajdonra. A lakóközösség biztosítás alap és kiegészítő kockázatokból épül fel, amely biztosító társaságonként eltérő lehet. Az alap biztosítási védelem a tűz, villámcsapás és annak indukciós hatása, robbanás, vihar és a vihar által megrongált tetőn keresztül bejutott csapadék által okozott beázás kár, jégverés, hó nyomás, árvíz, földcsuszamlás, kő és földomlás, idegen tárgy rádőlés, idegen jármű ütközés, víz- fűtés- csatorna cső törése és dugulása és az abból adódó ázás és leázás kár, szerkezetileg beépített nyílászárók üvegezésének törése és repedése. A kiegészítő biztosítási védelmeket az adott ház adottságainak megfelelően kell kiválasztani. Hasznos összehasonlítást kérni kollegáinktól az ajánlatokról, mivel biztosító társaságonként eltérőek a szolgáltatások, a fedezetek és a feltételek!

A lakóközösség biztosítás szolgáltatásai

Felelősségbiztosítás – egymásnak és másnak okozott kár
Különleges üvegtörés, repedés – drótüveg, üvegfal, copolit üveg
Épület és épület tartozékok rongálása- kaputelefon, antenna, bejárati ajtó, kukatároló, lift
Tető és panelhézag beázás- a kívülről érkező víz által okozott beázás kár
Jogvédelem biztosítás- tanácsadás, jogi képviselet, jogi eljárás költségtérítése
Kollektív baleset biztosítás- pld, a felmosott lépcsőházban elcsúszik a lakótárs és eltörik a keze, biztosítási védelemben részesül.

Hogyan jöhet létre lakóközösség biztosítás?

A lakóközösség megbízottja, közös képviselője lehet a biztosítás szerződője.

A szerződés alapját képező adatokat az alapító okirat tartalmazza.

A lakóközösség biztosítás biztosítási összege az irányadó abban, hogy az adott biztosító mennyit fizet, ha az épület teljes egészében megsemmisül.

Miért érdemes lakóközösség biztosítást kötni?

Többlakásos épületben keletkező károk akár több otthont és a közös helyiségeket is veszélyeztetik.
Az egyéni biztosítások helyett hatékonyabb és egyszerűbb az igény szerinti ügyintézés.

Példa: Tételezzük fel, hogy minden lakónak van egyéni biztosítása 4 különböző biztosítónál. A tulajdoni hányad alapján a közös helyiségek is biztosítva vannak ennél a 4 biztosítónál.
Betörik a lépcsőház ablaka, a kár értéke 5.000Ft.
Négyzetméterre le kell bontani, hogy a 4 biztosító a lakások arányában mennyit térít és az 5.000Ft-ról 4 számlát kell kérni a kártérítés arányában megbontva a kártérítés igényléséhez.

Lakóközösség biztosítás a weboldalunkon nem köthető, ilyen igény felmerülése esetén, kérjük forduljanak a kapcsolat menüpontban megadott szakembereinkhez.

E

Írjon nekünk:


  • Elolvastam, es elfogadom az adatvedelmi nyilatkozatot. Az Ön jelenleg megadott adatait az Önnel való kapcsolatfelvételhez használjuk. Az Ön nevét es e-mail címét adatbázisunkban tároljuk, de harmadik személy részére nem adjuk át.
E

Hívjon minket:

+36 1 453 0303 / +36 30 933 4292